En djungel av vitaminer

September redan? Känns som om jag inte hann med augusti riktigt. Vi avslutade faktiskt augusti med en härlig kräftskiva nere vid sjön. Vädret den kvällen blev helt perfekt. Men visst kan man börja känna kylan i luften. Inne i växthuset verkar det inte vara kallt. Där frodas det som aldrig förr. Lite irriterad har jag varit i år då man nästan inte kommer in dit för mannen har verkligen fått utlopp för sin odlarglädje i år. Kan inte ens räkna alla sorter han försökt odla fram.

Men nu är det mest spännande. Ikväll har jag lagat salsa på egen tomatillo, chili, paprika, vitlök och tomat. Blev riktigt mumsig. Meloner har vi smakat. Chili är på tork för att kunna användas i fröknäcke senare. Färsk chili i all mat vi lagar. Mums. Egen sallad med olika sorters tomater, gurka, cucamelon och paprika. Ja, just nu har vi grönsaker för att hålla oss friska i flera månader framöver. Så även fast det är lite trögt att krypa in i djungeln så är det helt klart värt besväret när middagen skall fram.

IMG_4382

IMG_4387

IMG_4388

IMG_4389

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s